Deda Mraz helikopterom donio poklone nezbrinutoj djeci

Radiosarajevo.ba
Deda Mraz helikopterom donio poklone nezbrinutoj djeci

Oko 60 mališana iz beogradskih domova za nezbrinutu djecu i svratišta, i onih sa smetnjama u razvoju, danas je na vojnom aerodromu Batajnica dočekalo Deda Mraza i Dobru vilu koji su im, zajedno sa pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, uručili novogodišnje poklone, javlja Tanjug.

Iako su djeca na pisti pjevala o čudnim, srebrnim i tankim sankama koje jure preko brijega i debelog snijega, dolazak Deda Mraza i Dobre vile nije pratio zvuk praporaca, niti rika irvasa. Oni su pred mališane iskoračili iz helikoptera Mi-8 i aviona G4 Super galeb, a djeca su, slušajući klaparanje elise i huk mlaznog motora letelica, oduševljeno mahala tom magičnom dvojcu.

"Izvolite bombone", nasmijao se Deda Mraz i zavukao ruku u svoj džak. "Skupljao sam ih čitave godine, čuvao sam ih za vas", govorio je dok su se djeca gurala oko njega.

 

Deda Mraz i Dobra vila nisu bili jedini koji su se danas družili sa mališanima. Njima su društvo pravili i glumci Bojan Perić i Tamara Tomanović. Kako su Perić i Tomanović objasnili, dolazak na druženje sa djecom uljepšao im je dan, zbog čega su učinili sve kako bi djeca napustila bazu sa osmjehom na licu.

 

U akciji prikupljanja slatkiša, školskog pribora i igračaka za mališane, osim pripadnika 204. vazduhoplovne brigade, učestvovali su i fondacija Osmeh na dar, Udruženje djece sa invaliditetom Pobednik, kao i opština Stara Pazova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije