Danas za ručak: Rižoto sa tikvicama i šafranom

Radiosarajevo.ba
Danas za ručak: Rižoto sa tikvicama i šafranom


Sastojci:

1 srednji luk
3 žlice maslinovog ulja
1 veća tikvica
1 vrećica šafrana
0,75 dcl bijelog vina
0,75 l pilećeg ili povrtnog temeljca
2-3 šake riže
so, biber, mješavina začina
sjeckani peršun

Priprema:


Izrezati luk i popržiti ga na maslinovom ulju.Kad postane proziran,dodati tikvice izrezane na kolutove .Dinstati par minuta. Uliti bijelo vino i poklopiti.Kad tekućina ispari,podliti temeljcem i kuhati dok tikvice malo ne omekšaju.

Dodati rižu i šafran, podljevati temeljcem dok riža nije skuhana. Pazite da se ne prekuha.
Začiniti solju, biberom i mješavinom začina. Prije posluživanja posuti svježe sjeckanim peršunom, savjetuje Coolinarika.com.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije