Danas za ručak: Pileće rolnice

Radiosarajevo.ba
Danas za ručak: Pileće rolnice


Piletina se uvijek može pripremiti na drugačiji način, malo kreativnosti i ručak s piletinom će uvijek biti ukusan i kvalitetan. Danas predlažemo da pripremite pileće rolnice.

Sastojci:
500 gr. pilećeg filea
1 kašika mješavine začina
1 kašika senfa
50 gr. pršute
50 gr. mariniranih sampinjona
malo brašna
malo ulja
malo bijelog vina
nekoliko kapi soja sosa

Priprema:
Pileći file isjeći na tanke, malo veće šnicle.
Pripremiti fil za meso. Sitno isjeći pršutu i šampinjone, dodati senf i soja sos te sjediniti u jedoličnu smesu. Šnicle začiniti mješavinom začina i na svaku staviti fil, urolnati u rolnicu i probosti čačkalicom da se ne otvore prilikom prženja, savjetuje Coolinarika.com.

Zagrijati ulje, šnicle posuti brašnom sa svih strana i spuštati ma vrelo ulje. Kad se zarumeni prva strana, smanjiti temperaturu, okrenuti rolnice, dodati malo vina, poklopiti i dinstati oko 20 minuta. Paziti da se rolnice ne zalijepe za dno, te ih okretati i protresti tavu s vremena na vrijeme. Gotove rolnice izvaditi iz ulja, izvaditi čačkalice i servirati uz bareno povrće. Ostaće vam tečnosti od dinstanja i ko voli može napraviti umak uz dodatak malo brašna i jogurta ili pavlake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije