Danas za ručak: Ljetna salata sa tunom

Radiosarajevo.ba
Danas za ručak: Ljetna salata sa tunom

Hladna salata s tunjevinom, grahom, paradajzom i kukuruzom idealno će zamijeniti glavni obrok za vrućeg ljetnog razdoblja.

Sastojci:

1 limun
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 krastavac (150 g)
1 luk (60 g)
200 gr cherry paradajza
800 gr graha
150 gr kukuruza šećerca
1 tunjevina
so
papar
1 kašika nasjeckanog peršuna

Priprema:

Iscijedite sok limuna u posudu za serviranje. Dodajte nasjeckani češnjak i maslinovo ulje. Narežite krastavac, luk, cherry paradajz i dodajte u zdjelu.
Ocijedite grah iz limenke, kukuruz šećerac, tunu i dodajte ostalom povrću u zdjeli. Sve dobro izmiješajte. Posolite i poparite prema potrebi. Pospite peršun preko salate.

Poslužite ohlađeno. Prije pripreme salate poželjno je rajčice držati u hladnjaku barem 10-ak minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije