Danas ručak 'na kašiku': Teleća čorba

Radiosarajevo.ba
Danas ručak 'na kašiku': Teleća čorba


Kao današnji prijedlog za ručak, savjetujemo da pripremite Teleću čorbu. Meso i povrće, uvijek dobra i zdrava kombinacija. 

Sastojci:

1 paradajz srednje veličine
2 srednje mrkve,oguljene
0,5 kg telećeg mesa  
teleća koljenica (pola je sasvim dovoljno)
mljevena paprika-jedna supena kašika
čajna kašikica gustina ( ukoliko ne želite bistru čorbu )
posoliti po želji
Svježi peršun
po želji
1 šolja kisele terhane ili
2 nasjeckana na kocke krompira

Priprema:

Koljenicu, teleće meso i kocku dobro iskuhati Cca 1h potom procjediti ,a temeljac staviti ponovo na vatru. Teleće meso usitnit u sjeckalici i vratiti u lonac, isto učiniti i sa mesom koje se nalazi na koljenici.

Potom isjeći mrkvu i paradajz na kockice i dodati u temeljac. Kuhati 10 min i dodati terhanu/krompir. Krompiru treba duže da se kuha.

Ukoliko želite da čorba bude gusta, dodajte joj gustin, tako da ćete ga prethodno umutiti u šoljici sa malo temeljca, dok se ne pretvori u pastu i isti isuti u čorbu.

Kad čorba postane gusta, dodati svjež peršun, savjetuje Meggle kuharica.

Servirati dok je toplo. Prijatno !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije