Danas pripremite Begove ćufte
Za današnji ručak pripremite Begove ćufte, brzo se priprema, a brzo i nestanu sa trpeze. Uživajte!
Sastojci:
500 g mljevene junetine,
2 kašike mlijeka,
3 kašike ulja,
3 krompira,
suhi biljni začin,
1 glavica luka,
2 jajeta,
2 kriške hljeba,
biber,
so,
1 kesica instant pirea od krompira
Priprema:
Sredinu hljeba potopite u vodi, dobro ocjedite i dodajte mesu. U masu dodajte isjeckan crni luk, suhi biljni začin, jaja, biber i so, pa sve dobro izmjesite savjetuje Meggle.
Od mase oblikujte veće ćufte, pa ih stavite na podmazan pleh, prelijte uljem i pecite 20–25 minuta u rerni zagrijanoj na 190 stepeni. Napravite instant pire po uputstvu i stavite oko ćufti, pa vratite u rernu da se kratko sve zapeče.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.