Danas nema kuhanja: za ručak pripremite Gazpacho

Radiosarajevo.ba
Danas nema kuhanja: za ručak pripremite Gazpacho

S obzirom na visoke temperature koje vladaju posljednjih dana, predlažemo da za ručak pripremite juhu koja se ne kuha. To je pozitivna strana pripremanja jela po vrućini. 

Gazpacho se pravi na bazi paradajza, a ova osvježavajuća je idealna za razdoblja kada hladna jela bolje gode od toplih, a sada je baš takvo vrijeme.


Sastojci:

2-3 veće kriške kruha
3 paradajza
2 češnja bijelog luka
2 luka
2 crvene i zelene paprike
1 krastavac (prema želji)
7 kašika maslinovog ulja
2 kašike octa
1 1/2 kašika vode
So
Mljeveni kim ( prema želji)

Priprema:
Kruh izlomite na komade i potopite ga u vodu. Poslije desetak minuta ocijedite i stavite u visoku plastičnu posudu. Dodajte maslinovo ulje i štapnim mikserom izmiksajte ova dva sastojka.To je osnova svakog gazpacha.

Dodajte kim, bijeli luk, sjeckani luk, sjeckani paradajz, sjeckani krastavac, ocat, so i sjeckane paprike. Mikserom sve izmiksajte dobro, pa dodajte i veoma hladnu vodu.

Sve dobro promješajte, Ako je potrebno dosolite, poklopite i prije služenja ostavite da se dobro ohladi u frižideru, savjetuje Telkic.hr.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije