Danas najneproduktivniji dan na poslu

Radiosarajevo.ba
Danas najneproduktivniji dan na poslu

Ako se danas osjećate bezvoljno i umorno i baš vam se ništa ne da, dio ste gomile na čiju je produktivnost utjecalo pomicanje sata, kraći dani i duže noći.

Istraživači su zaključili da će danas produktivnost pasti za čak 50 posto, jer će se deprimirani radnici pokušavati naviknuti na zimski dnevni ritam.

Čak 52 posto anketiranih priznaje da će im biti teško uhvatiti se u koštac s današnjim obavezama, njih 14 posto je prošle godine na promjenu vremena reagiralo tako loše da ih je šef pozvao na razgovor, a osam posto se osjećalo toliko depresivno da su javili da su bolesni.

''Zimski blues nije šala. Može utjecati na vašu učinkovitost jer vas onemogućava u postizanju koncentracije i izvršavanju rutinskih dnevnih zadataka. No, nije posao jedini koji pati. Zimska melankolija se osjeća na svim područjima života, utječe na libido i veze, kao i na društveni život jer vas čini osjetljivijima'', kaže dr. Christian Jessen.

''Mnogi se ljudi osjećaju potišteno kada se dani skraćuju, no dio njih imat će poteškoća s nedostatkom motivacije, umorom i depresijom.''

''Ako zimski mjeseci negativno utječu na vaše raspoloženje, osobito tijekom prosinca i siječnja, možda patite od sezonskog afektivnog poremećaja, koji dovodi do lošeg raspoloženja zbog pomanjkanja svjetla tijekom zime.''

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije