Danas na meniju: Pire od graha

Radiosarajevo.ba
Danas na meniju: Pire od graha


Znate li da grah obiluje gotovo svim esencijalnim aminokiselinama, sadrži lecitin, te minerale N, K, Ca, Fe, P, Mg, Zn i Na, a snižava i holesterol i trigliceride u krvi? Na meniju – pire od graha!

Sastojci

450-500 gr graha
dvije kašike Vegete pikant
1 kašika nasjeckanog peršuna
30 gr narezane stabljike celera
50 ml ulja
3 češnja bijelog luka
½ kašičice kima
biber i so

Priprema

Grah skuhajte, ocijedite i dok je još topao usitnite ga u električnoj sjeckalici. Dodajte Vegetu pikant, peršun, narezanu stabljiku celera, ulje, protisnuti bijeli luk, kim i papar.

Po potrebi grah posolite, u tavi popecite i topao poslužite uz meso s roštilja, pljeskavicu ili pečene kobasice. U pire od graha možete dodati malo bijelog vina, savjetuje Coolinarika.com.

Neutralan okus graha omogućuje niz kombinacija s različitim namirnicama i začinima, a zahvaljujući dostupnosti tokom cijele godine ima široku primjenu u kuhinji.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije