Da li ste znali? Ljubavni jadi rješavaju vas viška kilograma...

Radiosarajevo.ba
Da li ste znali? Ljubavni jadi rješavaju vas viška kilograma...
Nova studija pokazala je kako žene smršaju oko dva kilograma mjesec dana nakon što ih partner ostavi. Nadalje, žene najčešće smršaju još šest kilograma u idućih godina dana ako ne uđu u novu vezu, javlja Tportal.
 
Oko 46 posto ispitanih žena izgubilo je na težini nakon prekida veze jer su imale slabiji apetit. Gotovo isti postotak žena reklo je da su namjerno mršale jer su željele izgledati bolje nego prije prekida kako bi lakše pronašle novog partnera.
 
Otprilike 77 posto žena reklo je da su bile mršavije dok nisu bile u vezi.
Ključ u mršavljenju nakon prekida krije se u načinu završetka veza jer su više mršale žene koje su ostavljene. Žene koje su ostavile partnere smršale su gotovo upola manje nakon prekida i u godinu dana samoće. I slavna glumica Eva Longoria priznala je kako je smršala oko šest kilograma nakon razvoda s Tonyjem Parkerom, te je imala i zdravstvene poteškoće.
 
Znanstvenici vjeruju da se žene dugo pripremaju za prekid jer ne donose olako takve odluke, ali zato lakše nastavljaju sa svojim životima i rade na sebi pa se ne zapuštaju kao muškarci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije