Da li je kod Bjelovara pala kometa?

Radiosarajevo.ba
Da li je kod Bjelovara pala kometa?

'U jednom trenutku sam pri izlasku iz Patkovca s lijeve strane ceste primijetio vatrenu buktinju na nebu. Padala je u paraboli prema zemlji i kako je bio sumrak, mogla se jako dobro vidjeti', kaže muškarac koji je u subotu dojavio pad kometa pokraj Bjelovara, prenosi Dnevnik.hr.

Iste večeri je izbio požar na istoj lokaciji, a muškarac koji je prijavio događaj operaterima je kazao kako je požar izazvao - plamteći komet.

Očevidac je inače vozač hitne pomoći, koji je za Bjelovarski list ispričao kako je iz vozila ugledao komet kako 'plamtećega repa pada s neba u raslinje'.

"U jednom trenutku sam pri izlasku iz Patkovca s lijeve strane ceste primijetio vatrenu buktinju na nebu. Padala je u paraboli prema zemlji i kako je bio sumrak, mogla se jako dobro vidjeti. Bila je udaljena nekih dva do tri kilometra od mene i u prvi tren sam pomislio da pada avion. Buktinju sam ispratio pogledom sve dok nije pala na zemlju, a sve je trajalo desetak sekundi", ispričao je Hrešić.

"Bila je udaljena nekih dva do tri kilometra od mene i u prvi tren sam pomislio da pada avion. Buktinju sam ispratio pogledom sve dok nije pala na zemlju, a sve je trajalo desetak sekundi. Kroz glavu mi je prošlo desetak SF scenarija i nisam mogao vjerovati što sam vidio. Nekoliko kilometara dalje na ulasku u Bulinac ugledao sam velik požar pored šume na obližnjoj livadi."

Kada su ugasili požar, vatrogasci su pretražili područje u potrazi za kraterom ili nečim što bi ukazivalo na namjeran palež, no nisu ništa pronašli.

Niko, osim vozača hitne pomoći do sada se nije javio i kazao da je vidio "vatrenu kuglu'', piše Bjelovarski list.

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=sJ6_CDwUEYs{/youtube}



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije