Da li i vi držite kuhinjske krpe u frižideru? Ako je vaš odgovor ne, evo razloga zašto to da uradite

0
Radiosarajevo.ba
Da li i vi držite kuhinjske krpe u frižideru? Ako je vaš odgovor ne, evo razloga zašto to da uradite
Foto: Pexels / Ilustracija

Kuhinjske krpe koje koristite svakodnevno potrebno je primjereno prati i mijenjati redovno, ako ne onda one brzo postaju izvor raznih vrsta mikroorganizama.

Držanje krpa u frižideru može usporiti rast mikroorganizama na tkanini jer oni inače više vole toplinu.

Međutim, to nije razlog zašto vam savjetujemo da stavite krpe u frižider. Razlog je drugačiji. Prilično je očigledno, ali moguće je da većina vas to nikada nije ranije shvatila.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Materijali od kojih su krpe obično napravljene su veoma upijajući. Tako da će biti odličan u uklanjanju viška vlage, koja se često nakuplja u frižideru. Samo ih postavite na police. Ova metoda je posebno korisna za ljude koji imaju puno voća i povrća.

Držanje voća i povrća na policama nije baš dobra ideja iz više razloga. Prije svega, ostaju mrlje na policama, a preostali ostaci mogu pokvariti i kontaminirati druge proizvode. Drugo, voće i povrće koje leži na vlažnoj ili često čak mokroj površini može početi trunuti. Rješenje je jednostavno. Dovoljne su obične krpe.

Nakon pranja kuhinjskih krpa, mrlje su i dalje tu? Evo kako da ih se riješite

Nakon pranja kuhinjskih krpa, mrlje su i dalje tu? Evo kako da ih se riješite

Ako proizvode ne stavite direktno u frižider, već na krpu, svaka kontaminacija će završiti na njoj. Umjesto da perete cijeli frižider samo zamijenite krpu novom. Tekstil također upija vlagu tako da se ne akumulira na hrani. Jednostavno, ali efikasno, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije