Crnogorci organizuju takmičenje 'džabalebaroša'

Radiosarajevo.ba
Crnogorci organizuju takmičenje 'džabalebaroša'

U Crnoj Gori se novac može zaraditi i ležanjem, a dokaz je sutrašnje već drugo u nizu takmičenje koje se održava u etno selu Montenegro u Pivi, gdje će onaj ko najviše izdrži u ljenčarenju otići kući sa 200 eura.

Vlasnici etno sela Montenegro i ove godine organizuju takmičenje "džabalebaroša", sa sloganom "Ima ljeba bez motike", na kojem se kao i prošle godine mogu prijaviti svi zainteresovani, a čija je novčana sredstva obezbijedila podgorička firma Fidija.

Takmičarima je dozvoljeno da konzumiraju vodu, hranu, međutim nije dozvoljeno ustajanje s mjesta na kojem su prvobitno legli bez obzira na povod, osim ukoliko se takmičar odluči da odustane.

Pored novčane nagrade, za pobjednika, prva tri mjesta, odnosno ono troje koji najviše izdrže u ležećem položaju, dobijaju i medalje "Ima ljeba bez motike".

Prošlogodišnju nagradu nakon dvadesetčetiri časa ljenčarenja međusobno su podijela četiri takmičara, troje Nikšićana i jedan Podgoričanin, javila je Anadolija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije