Crna Gora: Oznake 'gay prijateljski' na hotelima

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Oznake 'gay prijateljski' na hotelima

Na svim hotelima
Crnogorskog turističkog udruženja biće postavljene pločice u duginim bojama koja će označavati hotel kao "gej prijateljski" (gay friendly), javio je dopisnik Agencije ONASA, pozivajući se na današnje saopštenje LGBT Foruma Progres.
Pločice će omogućiti LGBT turistima koji dolaze u Crnu Goru da izaberu one hotele u kojima neće imati problema samo zbog toga što pripadaju drugačijoj seksualnoj orijentaciji

Direktor Crnogorskog turističkog udruženja CTU Žarko Radulović i direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević sastali su se danas da se dogovore o zvaničnom prepoznavanju Crne Gore kao turističke destinacije koja je tolerantna kada su u pitanju gosti, a u ovom slučaju LGBT turisti koji bi željeli da ljetuju u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju, Cimbaljević je upoznao Radulovića sa "potrebom za boljom prepoznatljivošću crnogorskih hotela kao, kako to već postoji u svijetskim turističkim destinacijama, gej prijateljski hoteli".

Radulović je saopštio da da u CTU nikada nije bilo razlika u tretmanu gostiju i da su do sada gosti hotela bile i osobe LGBT populacije prema kojima ovo Udruženje nema nikakvih rezervi. Na prijedlog Cimbaljevića, CTU je prihvatio da se na svakom hotelu koje pripada ovom Udruženju postavi pločica u duginim bojama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije