CIA otkrila čuvane tajne područja 'Area 51'

Radiosarajevo.ba
CIA otkrila čuvane tajne područja 'Area 51'

Proteklih je dana CIA objavila dokument na 400 stranica u kojem otkriva tajne o području koje se nalazi u pustinji Neavde nekih 50-ak kilometara od Los Vegasa. Pogađate, radi se o području naziva Area 51, o kojem su se snimali mnogi filmovi koji su se vodili tematikom izvanzemaljaca i NLO-a.

Vjerujemo da će svi “lovci na leteće tanjire” biti razočarani spoznajom da Area 51 nije skrivala nikakve obdukcije izvanzemaljaca, svemirske brodove, pa niti super oružja, piše Geek.hr.

Vjerujući tom dokumentu, baza Area 51 služila je samo kao testni poligon za isprobavanje špijunskih zrakoplova poput U-2 koji je mogao prevaliti ogromne udaljenosti na velikim visinama, a namjena im je bila nadziranje ruskih komunističkih teritorija tokom hladog rata.

CIA se u cijelu ovu priču o području 51 uplela tek prije pojave špijunskih satelita, s ciljem prikupljanja podataka o sovjetskom nuklearnom programu tijekom 60-ih godina. Iako je od tada prošlo mnogo vremena, američka administracija je prema zakonu morala čuvati tajnost tih informacija sve do danas, no CIA je ipak cijelu istinu objavila znanosti – iako je ta istina manje cool od priče koje su se kolale o njoj.

Čitav dokument o Area 51 možete preuzeti ovdje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije