Chelsea Clinton podržala Planirano roditeljstvo

Radiosarajevo.ba
Chelsea Clinton podržala Planirano roditeljstvo

Kći nekadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona i bivše državne tajnice Hillary Clinton, Chelsea Clinton izjavila je za govornicom nedavne konferencije o ženama kako je njezina voljena baka po majci bila dijete nevjenčanih tinejdžera koji "nisu imali pristup važnim uslugama koje pruža Planirano roditeljstvo".

Planirano roditeljstvo je neprofitna organizacija koja pruža usluge u vezi s reproduktivnim zdravljem i zdravljem majke i djeteta.

'Neka svako dijete bude željeno'

Chelseaina baka rođena je nakon neželjene trudnoće, a istraživanja pokazuju da njena porodica nije jedina u kojoj je bilo osoba koje se ne bi ni rodile da je Planirano roditeljstvo bilo uspješno.

Neka svako dijete bude željeno, moto je organizacije koje se zalažu za planiranje porodice tako dakontracepcija, hitna kontracepcija i pobačaj budu dostupna sredstva za postizanje tog cilja.

U Sjedinjenim Američkim Državama, rad ove organizacije je još uvijek kontroverzan i nailazi na česte pokušaje osporavanja njegovog finansiranja, te proteste ispred klinika, koje organizuju različite religijske grupe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije