Charles Manson: Nevin sam

Radiosarajevo.ba
Charles Manson: Nevin sam

Charles Manson, vođa kulta čiji su članovi krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća počinili seriju ubistava u Los Angelesu, ponovio je tvrdnje o svojoj nevinosti, objavio da je biseksualac te da se redovno susreće sa 25-godišnjom umjetnicom po imenu Star, koja tvrdi da mu je zaručnica, piše Avaz.ba.

Manson je, očito, medijima zanimljiv i skoro 45 godina nakon što su članovi kulta na njegov nagovor upali u kuću reditelja Romana Polanskog i ubili sve tamo prisutne, uključujući i njegovu suprugu Sharon Tate.

Manson (79) je istakao da ga svake subote i nedjelje posjećuje njegova djevojka Star, koja je novinarima ispričala da su zaručeni. Star se preselila u Californiju da bi mogla biti blizu Mansona, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu u zatvoru „Corcoran State Prison“, a nedavno je na čelo upisala X, baš kao i druge članice "Obitelji", kulta koji je njen dragi svojedobno vodio.

"Ljudi misle da sam poludjela, ali nemaju pojma. Rođena sam za ovo, to je ono što je dobro za mene", rekla je o svom odnosu s Mansonom Star, koja vodi nekoliko internetskih stranica na kojima se lobira za njegovo oslobađanje.

Manson je pak novinarima rekao da je priča o tome da se treba oženiti samo "igra s medijima". Osim što je novinaru ispričao detalje svog života u zatvoru, Manson je progovorio i o svom odnosu prema seksu te rekao da je on za njega "poput odlaska na zahod" i kako mu je svejedno radi li to s muškarcem ili ženom. Organizator masovnih ubistava ponovio je da je nevin, da su optužbe protiv njega besmislene i da nije imao ništa sa zločinima koje su počinili članovi "Obitelji".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije