Brzo i ukusno: Njoke sa brokulom i gorgonzolom
Ukoliko volite njoke, predlažemo vam ovaj super jednostavni recept sa brokulom i gorgonzolom. Njoke možete pripremiti kod kuće, a ukoliko nemate vremena ili dovoljno vještine, tu je uvijek i kupovna verzija!
Krenimo redom:
Sastojci
80 dg njoka od krompira
1/2 kg brokule
10 dg gorgonzole
1 mozzarella
2 dl vrhnja
3 dg naribanog parmezana
so
Priprema
Očistite i operite brokulu, te je iscjekajte na cvjetiće. Gorgonzolu izrežite na kockice i stavite u tavu, te dodajte vrhnje i rastopite na laganoj vatri. U loncu prokuhajte veću količinu vode i posolite je; u proključalu vodu dodajte cvjetiće brokule i kuhajte 2 min. U istu vodu istresite njoke i kuhajte ih sve dok ne isplivaju na površinu. Iscijedite njoke i brokulu, a potrom ih stavite u posudu u kojoj ćete ih poslužiti i preliti vrućim umakom od gorgonzole, savjetuje Coolinarika.com.
Pospite sve s parmezanom, a ukoliko želite, jelo možete zapeći i nekoliko minuta u rerni.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.