Brzo i lako: Ova dva kućna sastojka očistit će vaš namještaj za samo nekoliko sekundi

0
Radiosarajevo.ba
Brzo i lako: Ova dva kućna sastojka očistit će vaš namještaj za samo nekoliko sekundi
Foto: Pexels / Ilustracija

Mrlje na sofi mogu biti pravi problem, a ako niste opremljeni pravim tehnikama čišćenja ili proizvodima, njihovo uklanjanje može biti prava noćna mora.

Gotovo je nemoguće potpuno spriječiti mrlje i prolijevanje na sofama. Osim toga, redovno korištenje može dovesti do nakupljanja prljavštine, promjene boje i neugodnih mirisa. Međutim, nema potrebe da se oslanjate na agresivne hemikalije kako biste svoj namještaj očistili do savršenstva.

Dubinsko čišćenje moguće je postići uz samo nekoliko prirodnih sastojaka koje vjerovatno već imate u svojoj kuhinji.

"Strava. Ovo je strava": Snimak iz zraka na kojem se vide kamenolomi u BiH šokirao regiju

"Strava. Ovo je strava": Snimak iz zraka na kojem se vide kamenolomi u BiH šokirao regiju

Stručnjaci s Plumbs.co.uk podijelili su pametan trik za uklanjanje tvrdokornih mrlja s tkanine sofe, a nećete trebati skupe proizvode za čišćenje. 

Šta će vam trebati:

Kombinacija sode bikarbone i bijelog sirćeta pravi je tim kada je u pitanju borba protiv tvrdokornih mrlja. Reakcija između ova dva sastojka stvara blago kiselinsku otopinu koja efikasno razgrađuje mast i prljavštinu.

Evo kako to učiniti:

Pripremite svoje sredstvo za čišćenje. Pomiješajte jednu kašičicu tekućeg deterdženta za suđe, bijelog sirćeta, sode bikarbone i tople vode. Miješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu – posmatrajte kako se soda bikarbona i sirće kombiniraju kako bi stvorili moćno sredstvo za čišćenje.

Nanesite smjesu na vidljive mrlje ili tragove na vašoj tkaninskoj sofi. Ostavite da odstoji i osuši se oko 10 minuta.

Nakon što se otopina osušila, obrišite područje čistom krpom kako biste uklonili preostalu reziduu. Vaša sofa bi sada trebala izgledati svježe i bez mrlja.
Ovaj jednostavan trik može vam pomoći da sačuvate izgled vaše sofe i produžite njen vijek trajanja!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije