Brzi ručak za zaposlene

Radiosarajevo.ba
Brzi ručak za zaposlene


Zaposlene osobe znaju šta znači spremati uveče ručak za sutra ili vikendom kuhati za nekoliko dana, onda kad dođu sa posla, em podgrijevaju ručak, em opet uveče spremaju za sutra.

Kad već podgrijavate ručak, bolje odmah da ga spremite, zar ne?

Sastojci za tri osobe:

Tjestenina po želji

300 g ćurećih grudi (može i drugo meso)

1 kašika maslinovog ulja 

so, biber, ruzmarin… 

sok od jednog limuna 

2 dl neutralne pavlake za kuhanje 

Priprema:

Ćuretinu pripremite prethodno veče (3 minuta): isjecite je na komade, ne mnogo sitne, ne mnogo krupne. Posolite, začinite po želji, sipajte preko nje maslinovo ulje i limunov sok i ostavite u poklopljenoj posudi da prenoći u frižideru. 

Kad stignete s posla, dok djeca postavljaju pribor za jelo, u šerpu stavite tjesteninu da se skuha (8-10 minuta). 

Za to vrijeme na dobro zagrijanom teflonskom tiganju 5-7 minuta pržite ćuretinu (samo onako izručite iz posude – ćuretina je mekana i sočna), pa zalijte neutralnom pavlakom, promiješajte i pustite da 2 minuta prokuha. Ko voli, može i malo jače da je poprži, predlaže Coolinarika.com.

Sastavite ocijeđenu tjesteninu i ćuretinu, sipajte u tanjire i navalite! 

Ko voli, neka pospe parmezanom. Ko ne voli, ne mora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije