Parovi / Brak ovog para funkcionira uspješno zbog pravila koja je postavila žena

18. 04. 2019. u 08:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 44

Jules Stokes je u braku sa mužem Jeromom već 11 godina, a njihov brak funkcionira odlično jer se on pridržava pravila koja je ona izmislila.

Njih dvoje imaju 51 godinu, a on se bavi muzikom, što njoj predstavlja problem, te mu je zbog toga postavila niz pravila kojih mora da se pridržava. Ona tvrdi da je njihov brak uspješan i dug upravo zato što se Jerome pridržava svoje liste, prenosi The Sun.

Lista uključuje nekoliko pravila, kao što su redovno nošenje punjača kada krene napolje, njegova baterija uvijek mora biti puna. Ako izađe, dopušteno mu je da popije samo dva piva, na poruke mora da odgovori u roku od sata, ne smije isključivati opciju lociranja na telefonu.

Mora da snima sport, odnosno da gleda utakmice samo onda kada ona nije tu. Takođe, Jules mu je zabranila da igra igrice duže od sata, mora da joj pomaže u sedmičnoj nabavci. Obavezno je da je zove prije nego što dođe kući s posla i da provjeri da li joj je potrebno nešto iz prodavnice.

Jerome treba da joj kupi poklon svakih nekoliko mjeseci, a svake sedmice mora da joj donese cvijeće. Ona želi romantični izlazak svake sedmice, njegove šifre i pristup svim njegovim društvenim mrežama.

Također, mora joj javiti s kim, kada i gdje izlazi, te koliko planira da se zadrži. Mora da kuha tri puta sedmično i da ide s njom u kupovinu odjeće, a sa prijateljima smije izaći samo jednom mjesečno.

Jerome je na sve ovo kazao kako mu se pravila sviđaju, da mu je bio potreban neko ko će ga smiriti, kao i da mu se ne sviđa pravilo za smanjenje unosa alkohola. Sve ostalo mu je super, naveo je on.

Tagovi: brak pravila parovi

KOMENTARI (1)