Bogataš skriva novac po San Franciscu i ostavlja tragove na Twitteru

Radiosarajevo.ba
Bogataš skriva novac po San Franciscu i ostavlja tragove na Twitteru

Ako živite u San Franciscu, obratite pažnju na misteriozne bijele koverte, jer se u njima možda nalaze novčanice od 100 dolara. Ovako Hufftington Post započinje članak o anonimnoj osobi koja u okviru projekta nazvanog “Sakriveni novac” ostavlja novac svuda po gradu, a zatim na Twitteru nagovještava gdje se novac nalazi.

Osoba koja stoji iz projekta “Sakrivena gotovina” izjavila je za Bold italic da je magnat u svijetu nekretnina i da ovim putem želi da se oduži “društvu koje joj je pomoglo da se obogati”: 

"U proteklih nekoliko godina zaradio (-la) sam milione dolara, što je nadmašilo moje najsmjelije snove, dok mnogi moji prijatelji i ljudi koji rade za mene ne mogu da kupe skromni dom u zalivskoj oblasti. To me je nagnalo na razmišljanje", poručila je osoba koja stoji iza projekta. 

"Odlučio (-la) sam da poklonim dio novca koji zaradim - osim putem donacija dobrotvornim organizacijama - i na zabavan i kreativan način kao što je ovaj", izjavila je misteriozna osoba i dodala da je riječ o “društvenom eksperimentu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije