Bizaran hit na internetu: Nakit od majčinog mlijeka

Radiosarajevo.ba
Bizaran hit na internetu: Nakit od majčinog mlijeka


Nakit koji u sebi sadrži majčino mlijeko postao je pravi hit u SAD-u. 

Njega se može kupiti preko internetske stranice Etsy.com, a radi se tako što se uzorci mlijeka plastificiraju u različitim oblicima koji se potom uklope u privjeske ili narukvice, piše Index.hr. 

Allicia Mogavero, autorica ideje, kupcima savjetuje da pošalju dvije žličice mlijeka u dobro zatvorenoj vrećici kako bi ih ona mogla sačuvati do trenutka dok ne postanu dijelom nakita, prenosi Daily Mail. Izjavila je da 'jedva stiže' napraviti sve narudžbe te da je odziv jednostavno nevjerojatan.

Klijenti je obavještavaju da je nakit prekrasan i da ih podsjeća na 'posebno vrijeme' u njihovim životima te da je odličan način da se 'oda počast posebnoj vezi koju majka ima s djetetom'.

Mogavero napominje i da je nakit unikatan, s obzirom na to da ga možete i personalizirati po želji, primjerice, imenom svog djeteta, ali i stoga što njegova boja varira ovisno o boji mlijeka. Ako se odlučite na kupovinu, to će vas koštati između 64 i 125 dolara, ovisno o tomu koji vas oblik i veličina najviše privuče.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije