Biljka koja će otjerati dosadne komarce i ostale insekte

Radiosarajevo.ba
Biljka koja će otjerati dosadne komarce i ostale insekte
Ljetni dani su sve bliže i bliže i nema ništa ljepše od toga nego kada uveče napravite sebi hladnu kafu i udobno se smjestite u fotelju.

Televizor je upaljen, večernji povjetarac vas ugodno rashlađuje kroz otvoreni prozor i imate osjećaj kao da ste u raju.

I onda čujete zujanje komarca.

Ukoliko ste zaboravili da ugasite svijetlo, a širom ste otvorili prozor onda će se u roku nekoliko minuta u vašoj sobi pojaviti milion insekata i potpuno vam pokvariti veče! Kako da to riješite prirodnim putem, bez velikih troškova? Vjerovali ili ne, postoji biljke koju komarci, pauci i ostali sitni insekti nikako ne podnose, a to je nana!

Imate dvije opcije - jedna je da posadite biljku nane i da sa zadovoljstvom gledate kako sve odvratne bube bježe glavom bez obzira od vašeg doma. Druga opcija je da pomiješate desetak kapi eteričnog ulja nane sa pola litre vode i napunite flašicu sa raspršivačem. Sada samo poprskajte sve ćoškove u vašem domu gdje se pauci najčešće zavlače i problem je riješen! 

Osim što će otjerati dosadne komarce i ostale insekte nana će  vaš dom osvježiti prijatnim mirisom. Sada se možete bezbrižno opustiti u ljetnim večerima, bez straha da ćete čuti ono iritantno zujanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije