Besplatna rekreacija za žene s područja Općine Centar: Počnite s aerobikom!

Radiosarajevo.ba
Besplatna rekreacija za žene s područja Općine Centar: Počnite s aerobikom!

Općina Centar Sarajevo u saradnji s Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju već dugi niz godina organizira besplatnu rekreaciju - aerobik za žene sa područja ove općine. Aerobik je vrsta treninga koja kombinira ritmičke aerobne vježbe s istezanjem i vježbama snage.

Nakon zimske pauze nastavlja se ovaj oblik sportske aktivnosti koji za cilj ima povećanje snage, elastičnosti i kardiovaskularnog kapaciteta organizma. Projekat će se kao i ranije realizirati u prostorijama FIS-a (Mis Irbina broj 10), a termini za vježbanje su ponedjeljkom i četvrtkom od 16:30 do 17:30 sati. Prijave se vrše lično, dolaskom na jedan od utvrđenih termina. Vježbe aerobika vode profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Podsjećamo, Općina Centar kontinuirano već godinama iz budžeta izdvaja značajna sredstva za sport, iako pomenuta oblast nije u njenoj nadležnosti. Za sportske aktivnosti u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano je 477.300 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije