Besmisao predrasuda: 'Gay vjenčanja će natjerati ljude da budu gay'

Radiosarajevo.ba
Besmisao predrasuda: 'Gay vjenčanja će natjerati ljude da budu gay'

U Hrvatskoj je u zadnje vrijeme jedna od top tema referendumsko pitanje koje se odnosi na to da li je brak isključivo zajednica između muškarca i žene. 

Inicijatijavu za priznavanje gay brakova i istospolnih zajednica jedni mahom opisuju kao 'antikršćansku inicijativu koja se protivi istinskim vrijednostima' (među njima je i udruženje 'U ime obitelji') dok ona, sa druge strane, dobija i svoje sljedbenike i poklonike.

Jedni od onih koji su protiv toga da se u hrvatski Ustav uvede definicija braka kao isključivo zajednice između muškarca i žene, jesu i aktivisti iz Zagreb Pride zajednice, koji su na svom Facebook pageu objavili ironičnih '10 razloga zašto se protiviti bračnoj jednakosti', želeći demistificirati ovriježene mitove i predrasude o gay zajednici.

''Ovaj popis je već kružio internetom prije par mjeseci, ali u zadnje vrijeme slušajući neke izjave i 'mišljenja', očito je da moramo podsjetiti ljude na besmislenost njihovih predrasuda'', objavila je Zagreb Pride zajednica na svom Facebook profilu.

Klik na foto za veću rezoluciju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije