Beogradska izložba o zločinima na Kosovu u 81. KUPEK-u

Radiosarajevo.ba
Beogradska izložba o zločinima na Kosovu u 81. KUPEK-u

U posljednjem ovogodišnjem KUPEK-u poslušajte kako i zašto je u Beogradu otvorena izložba Bogujevci – vizuelna istorija (Omaž svim porodicama i žrtvama rata), kako je bilo na rođendanskom Pesničenju, a sa nostalgijom ćemo se prisjetiti i ljeta i Šibenika i festivala Terraneo.

U Beogradu je 18. decembra otvorena izložba Sarande, Jehone i Fatosa Bogujevci. Nakon dvije i pol godine pripreme konačno se procijenilo da je pravo vrijeme. Naravno, sve se može gledati kroz političku prizmu ali ovdje je ipak riječ o ličnoj tragediji i hrabrosti. U 81. izdanju KUPEK-a poslušajte prilog o samoj izložbi i onome što je otvaranje izložbe pratilo. 

Beograd pun policije zbog izložbe o zločinima na Kosovu

Prije mjesec dana Pesničari su proslavili svoj peti rođendan. Prema najavama tu će i stati, barem što se tiče ove forme. Ideja je da se ubuduće nastupa po kućama i stanovima. Dakle, subverzija na djelu, u potaji. Ovaj, prednovogodišnji KUPEK donosi najupečatljivija izvođenja. Poslušajte Davida Albaharija, Ivana Velisavljevića, Vladimira Đurišića, Marka Tomaša...

Za kraj poslušajte i zvuke Dalmacije i Terraneo festivala na kojem su saradnice KUPEK-a Anja i Jelena bile ljetos.

KUPEK-ovci vam žele svako dobro u narednoj godini, a i poneko zlo, čisto da ne zaboravite i ne prestanete cijeniti dobro i sitnice koje nam život znače.

Poslušajte 81. KUPEK!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije