Baku dočekuje 2014. kao jedan od najljepše ukrašenih gradova

Radiosarajevo.ba
Baku dočekuje 2014. kao jedan od najljepše ukrašenih gradova
/ FOTO: Anadolija

Sve ulice u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, kao i ulazi u javne i privatne firme, ukrašeni su i osvjetljeni, kako se Nova godina sve više približava, javlja Anadolu Agency.

Najprometnije ulice Bakua osvijetljene su svjetiljkama u boji, a prate ih i izlozi različitih radnji, u kojima se isto može vidjeti mnoštvo boja.

U većim parkovima i na trgovima u gradu postavljene su velike jelke, a ispred svake stoje Deda Mraz, Snješko i Snješka, koji zabavljaju djecu i prolaznike.

Stanovnici glavnog grada, a posebno djeca, oduševljeni su raznim motivima, ukrasima i svjetiljkama, a posebno Deda Mrazovima u gradu. Porodice koje odlaze u kupovinu sa djecom, rado se slikaju ispred velikih jelki.

U gradu bogatom naftom, kojim dominiraju šarena svjetla, na raznim mjestima okačene su i poruke sa čestitkama za Novu godinu. Ne tako mnogo ostalo je do Nove godine, a u gradu su već postavljeni i marketi za kupovinu novogodišnjih poklona.

Stanovnike tog grada očekuju i iznenađenja u prvim minutama nove godine, koja su planirana na javnom dočeku na obali Kaspijskog mora u Nacionalnom parku.

Tokom priprema za proslavu Nove godine, Azerbejdžanci su dobili radosne vijesti od Vlade. Vijeće ministara donijelo je odluku da, povodom Nove godine i 31. decembra, Svjetskog dana solidarnosti sa Azerbejdžancima, neradni dani budu od 31. decembra do 6. januara. Prema ovoj odluci, građani Azerbejdžana prvu sedmicu Nove godine provešće na odmoru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije