Bajadera sa prženim lješnjacima

Radiosarajevo.ba
Bajadera sa prženim lješnjacima


Evo jednog slatkog recepta za sve ljubitelje slavne bajadere i lješnjaka, a prednost je ovog kolača i činjenica da u frižideru može stajati i nekoliko dana.

Krenimo redom:

Sastojci

200 gr margarina
100 ml mlijeka
200 gr šećera
100 gr čokolade za kuhanje
300 gr mljevenog  keksa
100 gr prženih mljevenih lješnjaka.

Glazura

100 gr bijele čokolade
par kašika ulja

Priprema

Istopiti margarin, mlijeko i šećer, pa dodati čokoladu da se i ona istopi. Skinuti sa vatre, pa dodati mljeveni keks i prženi mljeveni lješnjak. Smjesu dobro sjediniti, pa izliti u kalup obložen alu folijom. Smjesu poravnati rukom i dok je još topla, preko nje preliti glazuru od bijele čokolade, piše Coolinarika.com.

Posluživanje

Ostaviti da se stegne na nekoliko sati, a potom je rezati oštrim nožem.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije