Angela Merkel još uvijek najmoćnija na svijetu

Radiosarajevo.ba
Angela Merkel još uvijek najmoćnija na svijetu

Njemačka kancelarka Angela Merkel i ove se godine nalazi na čelu Forbesove liste 100 najmoćnijih žena svijeta, a slijede je državna sekretarka SAD Hillary Clinton i brazilska predsjednica Dilma Rousseff. Ovo je peti put u šest godina da je po ocjeni Forbesa Angela Merkel najmoćnija žena svijeta, a prva tri mjesta na listi ostala su ista kao i prošle godine.

Pedesetosmogodišnja Merkel je "čelična lejdi" Evropske unije i glavni akter u ekonomskoj krizi eurozone koja i dalje prijeti tržištima, piše u obrazloženju časopis, ali i ističe da je godina bila "izuzetna" za Hillary Clinton.

Među 100 najmoćnijih poslovnih žena, političarki, novinarki, žena iz showbusinessa i humanitarnih organizacija visoko na ljestvici se nalaze i Melinda Gates, supruga Billa Gatesa, urednica New York Timesa Jill Abramson, prva dama SAD Michelle Obama, Christine Lagarde, Francuskinja na čelu MMF-a...

Najmlađa na listi je dvadesetšestogodišnja pjevačica Lady Gaga, a najstarija moćna žena svijeta je britanska kraljica Elizabeth sa svojih 86 godina. Snaga ovih žena proizilazi iz njihovog bogatstva, njihove moći, njihove publike, društvenih mreža, navodi Forbs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije