Amerikanci će danas potrošiti 29 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Amerikanci će danas potrošiti 29 miliona dolara

U izrazito konzumerističkom društvu postoji dan koji je još konzumerističkiji od ostalih. Naime, na Mega Monday milioni Amerikanaca idu u shopping kako bi razgrabili različitu robu po povoljnijim cijenama. Dakako, prodavnice širom Amerike spremno su dočekale današnji dan.

Ove godine, nakon dužeg vremena, Mega Ponedjeljak je pao 26. decembra, koji je za većinu Amerikanaca neradni dan tako da mogu do mile volje obilaziti prodavnice i tržne centre. Mnogima je to prilika da iskoriste poklon-kartice i vaučere koje su dobili na poklon za Božić, te da kupe stvari koje im uopšte ne trebaju, ali ih žele.

Prema pisanju New York Timesa, Amerikanci bi mogli tokom današnjeg dana ukupno potrošiti i do 29 milijardi dolara. Istraživanja pokazuju da će u kupovinu danas krenuti 60 posto više Amerikanaca nego prošle godine.

Četiri od 10 Amerikanaca će tokom narednih nekoliko dana obilaziti prodavnice kako bi iskoristili niže cijene i do 70 odsto. Ipak, 46 posto Amerikanaca je reklo da ove shopping-sezone ne namjerava kupovati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije