Ako ste se pitali, ovo žene prvo uoče na privlačnom muškarcu

Radiosarajevo.ba
Ako ste se pitali, ovo žene prvo uoče na privlačnom muškarcu
Foto: Depositphotos / Ilustracija

Veličina penisa itekako je ženama važna kod donošenja odluke koji im je muškarac privlačan, ali nije na prvom mjestu, tvrde autori istraživanja s Nacionalnog sveučilišta u Australiji - Brian Mautz, Bob Wong, Richard Peters i Michael Jennions, prenosi portal 24sata.hr.

Koristili su animaciju kojom su ženama pokazivali muškarce u različitim varijacijama, odnosno, mijenjali su im izgled, veličinu penisa, visinu, oblik torza itd.

Svaka žena u istraživanju pogledala je 53 muška tijela koja su projicirana na zid u prirodnoj veličini.

Svako tijelo ocjenjivale su ocjenom od 1 do 7.

Upravo građa torza pokazala se ženama kao najprivlačnija, to su najprije 'skenirale', a visina i veličina penisa zauzeli su drugo mjesto. Ispostavilo se da favoriziraju muška spolovila malo veća od prosjeka. Neke od njih čak su se pravdale riječima kako veći penis pokazuje da je muškarac zdraviji i snažniji.

Ipak, s rezultatima ovog istraživanja mnoge se žene ne bi složile. Za kvalitetnu vezu ipak je najvažniji karakter muškarca, a ne njegove dimenzije.

Žene su na portalu reddit.com iskreno priznale što ih je uzbudilo na muškarcima. Radi se o stvarima koje se dečkima mogu činiti svakodnevnima i nebitnima za tu priču, ali varaju se.

Evo što je ženama neodoljivo:

- Gledati muškarca kako pomaže staroj ženi prijeći cestu ili pomaže nešto drugo, posebno ako se radi o njegovoj majci. To je tako slatko i pokazuje da je džentlmen.

- Ako napravi nešto za što sam ja preslaba - podigne nešto teško, otvori mi nešto, popravi... To je kao da mi govori “Ja sam muškarac, brinut ću o tebi jer sam jak i muževan”.

- Neodoljivo mi je gledati njegove tetive na rukama dok nešto radi. Naravno, rukavi moraju biti podignuti.

- Bilo mi je napeto gledati prijatelja koji je u jednoj ruci držao laptop i zato nije mogao otvoriti vrećicu čaja pa ju je rastrgao zubima.

- Volim gledati kako mu se pomiču mišići na rukama dok diže nešto teško i kako mu proviruje trbuh ispod majice.

- Obožavam gledati kako muškarac uporno pokušava polizati sladoled na dnu korneta.

- Dok ga gledam kako sortira veš dođe mi da mu skinem hlače i iscijedim ga.

- Gledati kako mazi mačku, posebno ako je moja.

- Ako sjedi i skida svoju vestu, a slučajno podigne i majicu koja je ispod pa mu proviri trbuh ili leđa.

- Uzbuđuje me pogled na njegove ruke dok izrađuje nešto, neovisno je li to namještaj ili skulptura, a koristi ih dobro.

- Ako mi moj muškarac mijenja praznu gumu na autu.

- Promatrala sam mog bivšeg kako igra video igricu s mojim sinom po prvi put, a usred toga mi je šapnuo kako me želi.

- Moj bivši imao je običaj lizati šoljicu prije ispijanja kafe. Bila je to mala, suptilna gesta koja je trajala možda trećinu sekunde, ali svaki put me uzbudila.

- Muškarac u parku smirio je velikog psa koji je bio toliko uzbuđen da je rušio djecu na igralištu (nije bio agresivan). Prišao mu je raširenim rukama i otvorenim dlanovima, i govorio ugodnim glasom “hej, djevojko”. Pas se umirio i prišao mu, a on je čučnuo, tepao mu i pridržavao glavu dlanom. Potom mu je stavio ruku oko vrata. Uglavnom, pas je postao ispunjen ljubavlju. Potom je muškarac ustao i zatražio od psa da ga slijedi kako bi mu pronašao vlasnika u parku, i pratio ga je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije