Airbnb: BiH među najjeftinijim europskim destinacijama

Radiosarajevo.ba
Airbnb: BiH među najjeftinijim europskim destinacijama
Bosna i Hercegovina spada među najjeftinije europske destinacije, koje se mogu pronaći putem Airbnba, a prosječna cijena noćenja za jednu osobu iznosi 38 eura.

Prema pisanju Daily Maila, Makedonija je najjeftinija s 30 eura, Albanija 31 euro, Moldavija 32 eura, Kosovo 32 eura, Srbija 35 eura, Poljska 36 eura, Kazahstan 36 eura i Bjelorusija 36 eura.

Island, Švedska, Andora, Norveška, Velika Britanija, Danska, Kipar, Finska i Švicarska najskuplje su zemlje za noćenje, s cijenama koje se kreću od 81 (Švajcarska) do 129 eura (Island).

U Crnoj Gori prosječna cijena je 54 eura, Sloveniji 63, Hrvatskoj 49, Bosni i Hercegovini 38, a Srbiji 35 eura.

airbnb_prices_across_europe.png - undefined

Foto: Vouchercloud.com

Daily Mail navodi kako su Poljska (36), Njemačka i Portugal (52), i Hrvatska sa 49 eura, iznenađujuće jeftine, s obzirom na trenutnu popularnost.

Za Švedsku, koja je na vrhu liste, treba izdvojiti u prosjeku 94 eura, 91 za Andoru, za Norvešku 89, a Veliku Britaniju 86 eura. Što idete južnije, Airbnb smještaj je jeftiniji.

Postoje i popusti na parove i grupe od šest i više ljudi. Najbolje će tako proći parovi u Grčkoj, Švicarskoj i Njemačkoj, dok je u Andoru, Lihtenštajn i Gruziju idealno ići u grupama, pokazuju podaci na siteu Vouchercloud.

airbnb_prices_across_europe_couples_groups.png - undefined

Foto: Vouchercloud.com

Prijestolnice Amsterdam, Rim, Moskva i Lisabon mnogo su skuplje u odnosu na ostale gradove u svojim zemljama, dok Ankara, Podgorica, Nikozija i, iznenađujuće, Helsinki, spadaju u najjeftinije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije