Acorelle organski proizvodi za njegu i u BiH

Radiosarajevo.ba
Acorelle organski proizvodi za njegu i u BiH

Jeste li znali da, poput drugih kozmetičkih proizvoda, i parfemi u svom sastavu najčešće imaju vještačke supstance potencijalno opasne za zdravlje?

Popis sastojaka često uključuje cijeli niz hemikalija poput formaldehida, toluena, metilen hlorida, benzaldehida i ftalata. Izuzetak su parfemi koji su ''složeni'' od sastojaka organskog porijekla.

Nažalost, lista proizvoda koja uključuje navedene opasne hemikalije ne odnosi se samo na parfeme i dezodoranse, nego i na kozmetičke preparate, šampone, osvježivače zraka, sredstva za čišćenje i proizvode za njegu beba.

Opasne posljedice po zdravlje

Ove hemikalije mogu uzrokovati cijeli niz štetnih posljedica, koje zahvaćaju respiratorne organe, jetru, bubrege, nervni sistem i reproduktivne organe, mogu poremetiti funkciju endokrinog sistema, a istraživanja ih povezuju sa neplodnošću i mnogim vrstama raka.

Proizvodi u kojima se koriste umjetni mirisi mogu biti naročito opasni za malu djecu i bebe, a koristeći rupe u zakonu, mnogi proizvođači smatraju da ne moraju obavještavati potrošače o pravom sastojcima mirisa, koje koriste za izradu svojih proizvoda.

''Sa trendom povratka prirodi potražnja za prirodnim parfemima je u porastu i ima sve više poklonika. Osobe koje vode računa o kvaliteti hrane koju svakodnevno unose u organizam i o mogućnostima smanjivanja onečišćenja okoliša, svjesne su da sve što nanosimo na kožu ulazi u naš organizam, čime se povećala potražnja za kvalitetnim kozmetičkim proizvodima i organskim parfemima koji ne sadrže potencijalno opasne hemikalije'', kaže vlasnica firme MakroVite, dr. Ismeta Ćorić.

Acorelle proizvodi od sada i u BiH

Acorelle organski parfemi i proizvodi za njegu kože odnedavno se ekskluzivno mogu nabaviti i MakroVita radnjama. 

Acorelle je francuski, eko-odgovoran brand koji garantuje inovativne formule i proizvode koji su pravi užitak za korištenje. Tokom godina, Acorelle je razvio širok spektar ECOCERT organski certificiranih proizvoda (parfemi, osvježavajuće vodice, proizvodi za uklanjanje dlačica, kao i proizvodi za njegu kože odraslih i beba). Proizvodi su nastali sa posebnom predanosti zaštiti okoliša, kako u procesu proizvodnje, tako i ambalaže koja se reciklira.

Svjesni štetnosti sintetičkih kozmetičkih proizvoda i navedenih činjenica, MakroVita je u svoj asortiman uvrstila organske parfeme, organske osvježavajuće vodice (za prostor, odjeću), organske gelove za tuširanje, te organske proizvode za njegu beba.

Acorelle parfemi & toaletne vodice
 
 

''Ne iznenađuje nas  da su baš Francuzi osmislili prve u svijetu parfeme sa sastojcima iz organskog uzgoja. Odabirom ovih parfema, poručujete 'Aurevoir' stotinama sintetičkih sastojaka i 'Bonjour' prirodnim mirisima'', kažu iz MakroVite.

MakroVita u ponudi ima tri note parfema i toaletnih vodica, a to su dinamizirajući – Tea Garden, Amber Vanilla; balansirajući – R of Rose, Land of Cedar; te umirujući tonovi – White Orhid, Bamboo Lotus, Citrus Verbena.

Pakovanja:
Parfemi od 50 ml po cijeni od 51,20 KM.
Toaletne vodice od 30 ml po cijeni od 29,80 KM.
Gelovi za tuširanje 200 ml po cijeni od 16,50 KM

Proizvodi za njegu beba
 

Svi proizvodi iz linije za njegu beba sadrže izvorsku vodu sa područja Castera-Verduzan iz Francuske, koja je bogata mineralnim solima i elementima u tragovima

Certificirani su od strane Ecocert & Bio Cosmetic, u MakroVita trgovinama mogu se naći sljedeći proizvodi: Ulje za masažu, Gel za tuširanje beba, Voda za pranje, te Balzam za mliječne zube.

Više detalja o proizvodima za bebe možete pronaći OVDJE, a sve proizvode možete nabaviti u trgovini MakroVita Ginger koja se nalazi u tržnom centru BBI na petom spratu, kao i u trgovini na Čengić Vili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije