A Beautiful Body: Pogledajte realne fotografije majki

Radiosarajevo.ba
A Beautiful Body: Pogledajte realne fotografije majki

Kada je Jade Beall objavila seriju fotografija njenog polugolog tijela dobila je hiljade "lajkova", tako da joj se danas mnoge majke javljaju da fotografiše i njih.

Sada fotografije ovih žena (Bell ih je uslikala više od 50) i pisane bilješke o njihovim putevima od sumnje do sigurnosti u sebe pojavit će se u knjizi A Beautiful Body (Divno tijelo). Ove slike pokazuju majke onakvima kakve trebaju biti: nesavršene ali ne i manje lijepe zbog nečega što društvo smatra fizičikim nedostacima.

Fotografinja, čiji dječačić Sequoia sada ima 16 mjeseci rekla je da koncept ima korjenje u sumnjama koje su je mučile cijeli život - i stigle je nakon što se porodila. 

"Dobila sam 22 kg nakon trudnoće i to dodala ličnoj istoriji opresivnog gađenja samoj sebi, u kulturi koja u medijima želi samo photoshopirane slike žena", napisala je Jade Beall za Huffington Post.

Projekat je na dobrovoljnoj bazi i Beall besplatno fotografiše. Ona je na Kickstarteru napisala da želi sakupiti novac da pomogne ljudima da dođu do njenog studija u Arizoni.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije