76-godišnja bakica iz dosade krala po dućanima

Radiosarajevo.ba
76-godišnja bakica iz dosade krala po dućanima

Britanska baka, 76-godišnja June Humphreys, osuđena je na mjesec dana uslovne zatvorske kazne jer je četiri godine u kontinuitetu krala po dućanima "iz čiste dosade, piše The Sentinel.

Majka sedmoro djece, krala je po supermarketima u Staffordshireu i Chesireu. Naoružana kolicima za kupovinu, bakica je 'pelješila' dućane koji su poprilično udaljeni od mjesta stanovanja, a koristila je besplatnu autobusnu kartu za penzionere, prenosi Fena.

Kako bi 'ubila vrijeme', žena je hodočastila po raznim dućanima, a među njenim 'ulovom' su bile zastupljene čokoladice, kafa, alkohol, odjeća za bebe pa čak i pumpica za dojenje.

Humphreys je priznala krivicu, a sud u sjevernom Staffordshireu ju je upozorio da to više ne čini, inače će završiti u zatvoru. Ona zna da to što je činila nije dobro. Glavni razlog je dosada, jer živi sama, objasnio je sudski službenik.

Također je rekao da jekleptomanija usporediva s ovisnošću o heroinu. Baka mora platiti 45 funti sudskih troškova i 80 funti odštete za ukradenu robu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije