19.novembar - svjetski dan prevencije nasilja nad djecom

Radiosarajevo.ba
19.novembar - svjetski dan prevencije nasilja nad djecom


19.novembar obilježava se kao svjetski dan prevencije nasilja nad djecom.

Iz organizacije SOS Dječija sela BiH najavljuju različite aktivnosti kojima obilježavaju ovaj datum. SOS vrtići iz Mostara i Goražda, timovi iz Projekata jačanja porodice i Porodičnog centra i Društveni centar „Herman Gmeiner“ Sarajevo, te mobilni-edukativni projekat Superbus, tokom nekoliko dana skrenut će pažnju na važnost adekvatne brige o djeci, poštovanje njihovih prava, te neprihvatljivosti nasilja nad djecom. Osnovni cilj je razvijanje kulture prevencije svih oblika nasilja i poštovanja prava djeteta, saopćeno je.

Timovi SOS Društvenog centra „Herman Gmeiner“, te Projekta Jačanja porodica u narednim danima će, između ostalog, organizovati radionice o dječjim pravima i zaštiti od zlostavljanja, te radionicu „Šta radim onda?“ koja tretira pitanja tjelesnog kažnjavanja. Posebno je zanimljiv Forum teatar na temu nasilja, koji će se 26. novembra u 11:00 sati u Općini Novi Grad.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije