17. oktobar – dan borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
17. oktobar – dan borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti (VIDEO)


Pored toga što je danas svjetski dan borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti, cijela 2010. godina proglašena je Evropskom godinom istog cilja.

Tim povodom, u 50 gradova u 13 svjetskih zemalja danas će biti prikazan film Miss Homeless, a jedan od gradova koji će doživjeti premijeru filma je i Zagreb. U zagrebačkom Autonomnom kulturnom centru Medika večeras će biti prikazana ova crna komedija, film koji je snimljen bez budžeta, a u njegovom stvaranju su učestvovali profesionalni glumci i stvarni beskućnici, a režirao ga je belgijski reditelj Daniel Lambo.

Radnja filma bavi se američkom glumicom koja odlučuje živjeti među briselskim beskućnicima, te se sa takve margine društva bori da se njen glas čuje u svijetu.

Način na koji se film distribuira, bez ikakve nadoplate, postao je međunarodni čin solidarnosti u borbi protiv siromaštva, a autori ga besplatno nude svim organizacijama iz cijelog svijeta koje se bave problemom beskućništva.


http://www.youtube.com/watch?v=YZIQTASBQ9Y


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije