11 znakova: Prepoznajte da li imate 'staru' dušu

Radiosarajevo.ba
 11 znakova: Prepoznajte da li imate 'staru' dušu

Mnogi poznati ljudi dobijali su nadimak 'stara duša', poput Nikole Tesle. Da li ste vi među njima? Njihova mudrost i neutaživa žeđ za znanjem ono je što ih karakterizira, piše Thespiritsense.

Usamljenik ste

Stare duše su mudre i često osjećaju da se ne uklapaju unutar svog društva, a često se sprijatelje sa osobama starijim od sebe. Često sami tragaju za istinom i mudrošću.

Volite znanje i istinu

Rast i iskustvo su moćni alati koje koristite tokom studija, učenje i razumijevanje istine vas najviše raduje. Neznanje nije ono što lako dopuštate i uvijek težite novim idejama, filozofijama i adventurama. Staru dušu ne zanimaju skandali i drama na televiziji.

Duhovni ste

Stare duše du duboke i prirodno vezane sa svijetom oko sebe. Možda nisu pretjerano religiozne, ali poštuju majku zemlju i prirodu. Mudrost ih je naučila da moramo imati zdravu planetu, zdravo tijelo, um i dušu da bi rasli i napredovali kao vrsta.

Razumijete duboke veze života

Često ste povučeni, sagoreni  stresom života, pokušavate riješiti svjetske probleme, pomoći drugima i spoznati na koji način smo svi povezani.

Zahvalni ste

Zahvalni ste kada vam neko izađe u susret u ovako teškom društvu, zahvalni ste zemlji na životu i prirodi, zahvalni ste na suncu i svakom novom danu.

Vidite veliku sliku

Stare duše razumiju šta stvaraju i kakav trag ostavljaju i u budućnosti, teže da žive u skladu sa prirodom, njhov put je malo drukčiji, primjećuju više svijet oko sebe i prilike za uspjeh.

Niste materijalisti

Slava, titule, status, popularnost... to vas ne zanima i ne impresionira.

Bili ste čudno dijete koje se nije dobro uklopilo u društvo

Niste se mogli uklopiti kao dijete, usamljenik u školi, crna ovca u porodici, a često i buntovnik. Često ste se osjetili i stariji od vlastitih roditelja...

Osjećate se starima

Unutra se osjećate staro, kao da ste sve već prošli i ne zamara vas drama mladih duša. Treba vam dosta strpljenja da radite sa tipičnim osobama, jer se stalno osjećate kao učitelj.

Vjerujete  instinktu

Kada život postane užurban, naučte vjerovati svojim instinktima i djelovati brzo, i naučili ste da to najbolje djeluje.

Dobro slušate

Slušanje drugih vam omogućuje da učite više, a drugi su oduševljeni všom sposobnošću empatije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije