10 stvari koje ne smijete napraviti nakon prekida

Radiosarajevo.ba
10 stvari koje ne smijete napraviti nakon prekida


Nedavno ste prekinuli vezu i u trenutku se pomjerio čitav vaš svijet, a s njim i kompletan sistem vrijednosti. Boli, ali proći će. No, dok ne prođe - čekirajte listu stvari koje je potrebno mudro izbjegavati nakon prekida.

Nema izuzetaka. 

1. Umjesto od prijateljice, tražite savjet muškog prijatelja.

Iako ovaj savjet može zvučati kao da ide protiv zdrave pameti i intuicije, još je uvijek istinit. Vaša je najbolja prijateljica uz vas kako biste se osjećali bolje. To je njen posao i ona je jako dobra u tome - što znači da ona vjerovatno neće prema vama biti stroga dok vam je srce slomljeno. Ali, kada ona kaže 'nazovi bivšeg ako želiš' ili 'sigurna sam da će ti se vratiti', onda to u prijevodu znači 'volim te i ovdje sam zbog tebe'. Slušajte samo taj dio. No ako želite pravi savjet - nazovite svog najboljeg muškog prijatelja. On će vam reći kako zapravo stvari stoje, piše She knows.

2. Ne kontaktirajte bivšeg. Ni zbog čega. 

Naravno, želite natrag svoju majicu ili knjigu. A on ne bi trebao imati više vaše ključeve. No u tom 'klizavom' razdoblju nakon što vaš sadašnji postane vaš bivši, trebali biste ga ukloniti iz telefona. Kasnije, kad se rane zaliječe, bit će prilike da svoje stvari dobijete nazad. Bit će i trenutaka kad ćete mu moći reći još tu jednu stvar koju niste imali prilike izgovoriti. Dobra vijest glasi: ako pričekate neko vrijeme, vjerovatno za tim više nećete uopće patiti. 


3. Ne kontaktirajte nijednog bivšeg. 

Svi smo to prošli. Jedan nas je povrijedio, pa smo posegnuli za drugim, koji nas je također užasno povrijedio, iako je to bilo davno. Jako je primamljivo potražiti utjehu u nekome ko nas dobro poznaje, no najbolja stvar koju možete učiniti nakon prekida je da krenete naprijed. Korak nazad – ili puno koraka nazad - obično ne završe dobro. 

4. Ugasite mobitel i računar od 10 naveče do 7 ujutro. 

Postoje aplikacije koje vam ne dopuštaju da zovete ili šaljete poruke za vrijeme određenih sati. Postoji i aplikacija Google Goggles. One bi možda trebale biti obavezne za sve ljude koji vole svoju tugu nakon prekida utapati u alkoholu. 


5. Nemojte slušati Leonarda Cohena. 

Ovo bi trebalo samo po sebi biti razumljivo. 

6. Odgovor se NE nalazi na dnu kutije sladoleda. 

Od toga će stvari biti bolje. A onda još gore. 

7. Na njegovoj Facebook stranici NEMA dobrih vijesti za vas.

Kao da prekidi nisu dovoljno bolni, sada se s njima moramo nositi u eri društvenih mreža. Pravilo glasi: jedina stvar gora od čitanja njegove stranice i nemogućnosti da saznate šta radi jeste odlazak na njegov profil i gorko saznanje šta on tačno radi. Jedini savjet glasi: prekinite FB prijateljstvo. Brzo. 


8. Vaša Facebook stranica ga NEĆE uvjeriti da vam se vrati. 

Postoje one koje izmisle novog momka kako bi svog bivšeg učinile ljubomornim. Promijene status veze, fotografije, pišu sentimentalne postove. Šta misle njihovi bivši? Ništa. Oni uglavnom nikada ni ne saznaju, budući da su bili dovoljno pametni da poslušaju savjet broj sedam. 

9. Nemojte vjerovati da ćete uvijek osjećati tako loše.

Prekidi su grozni neko vrijeme i nema prečaca da se osjetite bolje. No, prije ili kasnije, prestat će biti grozni. Vjerujte u vrijeme koje vam je u ovoj situaciji prijatelj. I sami, duboko u sebi, to znate. Samo izdržite dok to i ne osjetite. 

I šta god da napravili...

10. Nemojte skočiti na prvog sljedećeg frajera kojeg upoznate.

To je to. Manje-više.

Sretno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije