Zvijezda Instagrama: "Zombi Angelina" uhapšena zbog bogohuljenja

Radiosarajevo.ba
Zvijezda Instagrama: "Zombi Angelina" uhapšena zbog bogohuljenja
Daily Mail / Sahar Tabar

Iranska zvijezda društvene mreže Instagram Sahar Tabar, poznata po fotografijama kojima je pokazala kako je išla “do krajnjih granica” u pokušaju da izgleda poput Angeline Jolie, je uhapšena.

Dvojnica Angeline lažirala operacije: "To sam napravila da se zabavim"

Sahar Tabar (19), tinejdžerica iz Irana koja je tvrdila da je prošla 50 operacija kako bi bila čim sličnija Angelini Jolie, priznala je da je sve izmišljotina i da je fotografije uredila u Photoshopu, piše Daily Star. Sahar je zgrozila internet objavom fotografija na kojima izgleda poput "Mrtve mladenke", "zombija" i "leša", kako su je nazvali korisnici društvenih mreža.

Tabar je uhapšena zbog “bogohuljenja i poticanja na nasilje” i to nakon što se javnost počela žaliti na nju, piše novinska agencija Tasnim.

Optužena je i za nezakonito stjecanje imovine, vrijeđanje pravila oblačenja i poticanje mladih na korupciju, a njen Instagram profil je izbrisan.

Zombi Angelina: Priznala da je lagala pa pokazala kako izgleda

Sahar Tabar iz Irana koja je izazvala kontroverzu s dramatičnom preobrazbom prvi put je progovorila o tome kako ona zaista izgleda. Nekoliko što su mnogi mediji objavili je da je prošla kroz 50 plastičnih operacija kako bi izgledala kao "zombi" verzija Angeline Jolie i izgubila 40 kilograma.

Ona je prošle godine dospjela da naslovne stranice svjetkih medija kada su njene fotografije postale viralne. Iako se govorilo da je imala 50 plastičnih operacija kako bi izgledala kao Angelina Jolie, većina njenih fotografija je uveliko uređena u photoshopu, piše BBC.

Ova 22-godišnja Iranka privukla je na sebe svjetsku pažnju fotografijama i videozapisima u kojima nalikuje na “zombi verziju Angeline Jolie”, javlja BBC-jev analitičar za Bliski Istok Sebastian Usher. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije