Znatiželja ga je skupo koštala: Hobotnica napala istraživača

0
Radiosarajevo.ba
Znatiželja ga je skupo koštala: Hobotnica napala istraživača
PrtScr / Hobotnica

Hobotnice biolozi smatraju jednim od najinteligentnijih beskičmenjaka, a uz to su obično zaigrane i vrlo znatiželjne. Australski geolog je vidio i drugu stranu ove životinje koja je prilično agresivno branila svoj dom u Zapadnoj Australiji.

Odmor na plaži za Lance Karlsona i dvogodišnju kćer pretvorio se zamalo u noćnu moru kada ih je napala ‘ljuta’ hobotnica.

34-godišnji Karlson šetao je plažom i tražio gdje će se okupati s kćeri u zaljevu Geographe, popularnom mjestu za ronjenje s maskom oko 140 kilometara južno od Pertha, kad je vidio da je nešto iskočilo iz mora.

Shvativši da je to stvorenje zapravo hobotnica, počeo je snimati – baš na vrijeme da se bijesna životinja doslovno katapultira na njega. Karlson je svoj video objavio na Instagramu, nakon čega je postao viralan, a na snimci se može vidjeti kako hobotnica u plićaku pruža svoje krakove prema snimatelju.

Gotovo je nevjerojatno da je pokušala iskočiti iz mora i kad mu se približila, pružile je krakove prema njemu, piše Morski.hr.

Geolog kaže da je hobotnicu primijetio nešto ranije kada je pokušala napasti galeba. Nedugo potom išao je plivati i vidio kako se hobotnica odmara među školjkama.

Nije prošlo dugo vremena i hobotnica ga je napala, zahvativši kracima njegov vrat, ruke i gornji dio leđa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije