Živjeti s prirodom: Edukacija i užitak za Odred izviđača Igman '92

Radiosarajevo.ba
Živjeti s prirodom: Edukacija i užitak za Odred izviđača Igman '92
Foto: Odred izviđača Igman '92 / Izviđači

Ilidžanski Odred izviđača Igman '92 u proteklih šest mjeseci je provodio projekat 'Živjeti s prirodom'. Naučiti se kako boraviti u prirodi - bio je cilj projekta.

Učiti o boravku u prirodi su imali priliku djeca-izviđači i nešto stariji izviđači, starosti od 16 do 19 godina. Edukacija se sastojala iz dva dijela - teorijskog i praktičnog.

Praktični je podrazumijevao višednevno pješačenje od ilidžanskog naselja Hrasnica preko olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana do Boračkog jezera. Pješačenjem su morali savladati i kanjon Neretve. To je bio iznimno zahtijevan poduhvat jer su izviđači pješačili i do 70 kilometara noseći rančeve težine do 25 kilograma.

Izviđači - undefined

Foto: Odred izviđača Igman '92 : Izviđači

Imali su priliku da uživaju u prirodnim ljepotama i kulturno-historijskim naslijeđem Bosne i Hercegovine. Ovaj izviđački poduhvat je značio jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Posjeta Odreda izviđača Igman '92 je bio prilika da se istraži neistraženo. Za njih i za sve ostale izviđače, avanture su najbolji motiv.

Izviđači - undefined

Foto: Odred izviđača Igman '92 : Izviđači

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije