Žene otkrile šta ne vole vidjeti na muškarcima: 'Mrzimo kada nosite ovu odjeću'

0
Radiosarajevo.ba
Žene otkrile šta ne vole vidjeti na muškarcima: 'Mrzimo kada nosite ovu odjeću'
Foto: Pexels / Ilustracija

Postoje odjevni predmeti koji svakome stoje dobro, ali i oni koji će djelovati odbojno i neprivlačno bez obzira na priliku u kojoj ih nosite.

Žene su otkrile šta nikada ne vole vidjeti na muškarcima. Dio šarma, ali i lični pečat karaktera odjeća je koju svakodnevno nosimo. U njoj se uglavnom osjećamo udobno, samouvjereno i sigurno. No koliko god bilo važno slijediti vlastiti ukus, valjalo bi znati da žene neće blagonaklono gledati na baš sve modne kombinacije koje biraju muškarci.

Na društvenim mrežama su iskazale nezadovoljstvo, pa čak i gnušanje nad određenim odjevnim stilovima. Otvoreno su rekle da im je sljedećih deset stvari na muškarcima potpuno odbojno.

Uznemirujući događaj u Makarskoj: Starija žena preminula nakon što ju je muškarac odgurnuo na ulici

Uznemirujući događaj u Makarskoj: Starija žena preminula nakon što ju je muškarac odgurnuo na ulici

Zreli muškarci koji se odijevaju kao tinejdžeri

Žena želi muškarca, a ne dječaka. Zahvaljujući društvenim mrežama, lako se izgubiti u najnovijim trendovima, ali ako se obučete kao tinejdžer, u zrelim godinama samo ćete izgledati blesavo i nezrelo.

Izgužvana odjeća

Ako mrzite peglanje, onda obratite više pažnje na tkanine. Nošenje izgužvane odjeće šalje signal da ste lijeni, čak i ako možda niste. Većina žena opaža te stvari, pa ako želite pozitivnu pozornost, prihvatite se peglanja ili nabavite hrpu košulja koje se ne gužvaju.

Žene iskreno otkrile šta misle o muškim bradama i brkovima

Žene iskreno otkrile šta misle o muškim bradama i brkovima

Previše kolonjske vode

Muškarci i žene nisu s različitih modnih planeta. Muškarci ne vole djevojke koje nose previše parfema jer ih privlače njihovi prirodni mirisi. Isto pravilo vrijedi i za muškarce. Žene žele namirisati muškarca, ne samo njegovu kolonjsku vodu.

Majice bez rukava

Majice bez rukava u teretani izgledaju sjajno. Majice bez rukava na spoju samo će natjerati ženu da skrati druženje i blokira vaš broj. Nije ništa lično, ali šalje pogrešnu, uznemirujuću poruku.

Blještavi kaiševi

Dobar kaiš na pantalonama pomaže da muškarac izgleda profinjeno i otmjeno. No ako koristite one upadljive koji izgledaju jeftino i odaju previše nesigurnosti, postižete suprotan učinak. Većina žena slaže se da su samosvijest i samopouzdanje sjajni putevi do njihovih srca.

Koža od glave do pete

Još jedan nesretni trend je koža od glave do pete. Kod dama na taj način nećete osvojiti nikakve bodove. Umjesto toga, birajte samo kožnu jaknu i cipele. Ostalo neće uspjeti, nikada.

Ilustracija

Kopiranje odjevnih kombinacija poznatih ličnosti

Žene žele prepoznati vašu osobnost kroz stil koji njegujete. Ako nosite šešir samo zato što Pharrell u njemu izgleda dobro, vi vjerojatno nećete. U osnovi, žene prepoznaju lažan stil i ne vole kopiranje, pa ga ni ne smatraju privlačnim.

Duboki V-izrezi

Žene vole V izreze, ali ako su preduboki, šalju jezive vibracije. Mogu postojati neželjene dlake na prsima, no čak i ako ih nema, duboki V izrez znak je lošeg ukusa.

Pantalone niskog struka

Ako žena može vidjeti muškarčev donji veš, a imate više od 18 godina, nema ničeg zavodljivog u vašem outfitu. To signalizira da je tip nezreo, što je dovoljno da žena pobjegne.

Previše modnih dodataka

Zahvaljujući Johnnyju Deppu, imamo muškarce koji nose više marama i šalova kao i više nakita nego što su teški. No jedna je stvar nositi traperice grubog izgleda, a druga je izgledati kao žrtva mode. Iako bi takav stil trebao odražavati dojam izmučenog umjetnika, za većinu žena ipak je riječ samo o običnom mučenju. Ako doista cijenite dodatke koje nosite, ograničite se na tri do četiri komada koja najviše cijenite, piše 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije