Žene bolje u kućnim popravcima od muškaraca

Radiosarajevo.ba
Žene bolje u kućnim popravcima od muškaraca
Ako ste mislili da su kućni popravci samo za muškarce, grdno ste se prevarili.

U Velikoj Britaniji 60 posto žena kaže da je vjerovatnije da će same izvršiti potrebne kućne popravke, nego zamoliti svoje partnere da to učine, a polovica ih se smatra spretnijima od muškaraca.

Sve više žena u Velikoj Britaniji posjeduje vlastitu nekretninu, a jedno od pet kućanstava čini žensko samostalno domaćinstvo, što bi moglo objasniti zašto 66 posto ispitanih kaže da su materijali poput gipsa, šperploče i boje plaćeni s njihovih bankovnih računa.

Ispitivanje koje je provela tvrtka WD Bathrooms na uzorku od 1224 Britanca/ki, pokazalo je da četiri od deset ispitanih žena želi prestati moliti svoju braću, očeve i muške prijatelje za pomoć, a deset posto je reklo da je htjelo povećati vrijednost svog doma. Usprkos tome, 78 posto ispitanica kaže da su njihovi partneri konsultirani prilikom odlučivanja i planiranja uređenja.

Popis poslova koje žene obavljaju uključuje mijenjanje sijalica, zamjenu osigurača i kvaka, vješanje slika, krečenje, krpanje rupa u zidovima, lijepljenje tapeta te popravak slavina i vodokotlića koji cure.

"Budući da žene sve više novca troše na svoje domove, ne iznenađuje da žele naučiti vještine koje bi im pomogle uštedjeti na uslugama raznih obrtnika", rekao je Lynne Wilson, direktor tvrtke WD Bathrooms. "Kućni popravci nisu više samo muška domena".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije