Žena se porodila na koncertu Metallice: Bebica stigla uz zvuke 'Enter Sandman'

1
Radiosarajevo.ba
Žena se porodila na koncertu Metallice: Bebica stigla uz zvuke 'Enter Sandman'
Foto: Unilad / Maleni rocker stigao na koncertu Metallice

Na nedavnom koncertu Metallice u Brazilu dogodio se, kako to već nazivaju, "najjači rock 'n' roll dolazak na ovaj svijet" - naime, žena je rodila uz zvuke pjesme Enter Sandman.

Unatoč teškoj trudnoći, Joice M Figueiró nije htjela propustiti nastup, pogotovo jer je južnoamerička turneja benda bila odgođena dvije godine zbog pandemije.

Ova tattoo umjetnica je bila u 39. sedmici trudnoće kada je otišla na koncert u Curitibi u Brazilu u subotu (7. maja) gdje su na pozornicu izašli James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett i Robert Trujillo.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Srećom, sjedila je u posebnom prostoru kako bi bila zaštićena od publike, ali ono što Joice nije očekivala jeste to da će kontrakcije početi prije nego što slavni muzičari završe svoj set.

Prema The Washington Postu, trudnica je izdržala koliko je mogla prije nego što je pozvala liječnički tim da joj pomogne. Odmah su pozvali hitnu pomoć dok su je na nosilima dovezli do svog medicinskog šatora, ali bilo je kasno...

Dok je ekipa iz Metallice svirala hit Enter Sandman, Joice je rodila zdravog dječaka.

Ubrzo nakon toga stigla je hitna pomoć i prevezla ih u bolnicu Hospital e Maternidade Brígida kako bi se osiguralo da su svi zdravi, što su oboje i bili.

Govoreći za medije, novopečena mama je rekla: "Ne sjećam se baš najbolje. Sve se dogodilo tako brzo."

Priča se proširila svijetom, čak je stigla i do Metallice koji su podijelili nevjerojatan trenutak na svom Instagram Storyju. Osoblje bolnice također je podijelilo priču na Instagramu, napisavši: "Majka i sin su dobili su svu potrebnu njegu. [Želimo] puno zdravlja najnovijem rockeru Curitibe."

Naravno, ubrzo su počela pitanja i o imenu bebe, a mnogi su se pitali hoće li se odlučiti za ime s temom Metallice.

Za Washington Post je rekla da se 'šalila da će se on zvati James Ulrich' - kombinacija imena pjevača Jamesa Hetfielda i bubnjara Larsa Ulricha - te su se odlučili za Luan Figueiro.

"Ali stvarno, budući da je ovo pitanje imena izazvalo veliku privlačnost i nismo ga registrirali, razmišljamo o tome da možda dodamo [srednje] ime i damo malo počasti", ipak je dodala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije