Ayanna Williams ima nokte duge više od 5 metara: Svi me pitaju kako se oblačim

Radiosarajevo.ba
Ayanna Williams ima nokte duge više od 5 metara: Svi me pitaju kako se oblačim
Ayanna Williams iz Teksasa se inače bavi ukrašavanjem noktiju, no raditi joj nije najveći problem. Svaki nokat dug joj je 60-ak centimetara, a svi zajedno u zbroju gotovo pet i pol metara.

Ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda za 2018 godina. Nokti na njenoj lijevoj ruci su duži (326,5 centimetara) nego na desnoj (249,8 centimetara), što znači da je njihova ukupna dužina 576,4 centimetra.

Ona "uzgaja" svoje nokte više od 23 godine i nema namjeru da prestane. Bavi se njihovim ukrašavanjem, za šta joj treba sedam dana.

Kaže da ju je na taj korak inspirirala drugarica, a njena porodica i prijatelji ne vide ništa loše u tome.

Ayanna svaki dan čisti nokte antibakterijskim sapunom i četkicom, te redovno koristi sredstvo za jačanje noktiju.

Na kraju nanese i tanak sloj akrila. Ona kaže da joj je jedna od najizazovnijih stvari oblačenje pantalona, te da je na društvenim mrežama najčešće pitaju kako se oblači i kako ide u kupatilo.

"Želim da moja deca nauče da mogu da postignu sve što zamisle u životu. Treba imati hrabrosti, discipline i strpljenja i sve se može postići", kaže Ayanna, dodajući da je oduševljena i počastvovana što se našla u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Najduži nokti mjerili preko 8 metara

Amerikanka Christine Walton iz Las Vegasa je od 1990. godine puštala nokte na rukama koji su ukupno bili dugi šest metara. Profesionalna se pjevačica pridružila svojoj sunarodnjakinji Lee Redmond koja je od 1979. puštala nokte koji su narasli ukupno 8,65 metara. No ona je rekord izgubila 2009. kada je stradala u prometnoj nesreći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije