Žena ostala u šoku nakon što je dobila DNK test: 'Moj cijeli život je laž'

0
Radiosarajevo.ba
Žena ostala u šoku nakon što je dobila DNK test: 'Moj cijeli život je laž'
Foto: Canva / Ilustracija

Žena slomljenog srca okrenula je leđa cijeloj svojoj porodici nakon što je otkrila da je posvojena preko internetskog DNK testa.

Ova 28-godišnjakinja tvrdi da je njen cijeli život bio laž, a njeni najbliži skrivali su istinu od nje za vlastitu korist.

Odlazeći na Reddit, žena je objasnila kako je nakon posjeta bolnici naručila komplet za DNK testiranje na mreži za genetske poremećaje. Rekla je: "Plačem posljednjih nekoliko dana. Cijeli mi je život bio laž. Nisam pokušala saznati. Nikada se nisam osjećala drugačije."

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

"Prije dvije godine doktor mi je rekao da imam genetski poremećaj. Pitao je moje roditelje imaju li isti poremećaj, rekli su ne. Ni jedno ni drugo nisu nositelji gena", napisala je žena.

Mislila je da je njen doktor možda pogriješio, pa je pitala ponovo: "Rekao je da jedan od mojih roditelja mora biti nositelj. Ponovo sam pitala roditelje. Rekli su mi da nađem drugog doktora. Tako sam i učinila. Također sam dobila jedan od onih kompleta za DNK testove koje možete kupiti na internetu. Željela sam saznati više o svojoj genetici."

Za sve roditelje: Ovo je šest savjeta kako postići idealan odgoj djece

Za sve roditelje: Ovo je šest savjeta kako postići idealan odgoj djece

Ne samo da je otkrila da je jedina u svojoj obitelji s tim genetskim poremećajem, nego njena krvna grupa nije odgovarala nijednom od članova njene porodice. Saznala je da je usvojena. "Roditelji su mi rekli da ne žele da saznam jer ne žele da se osjećam neprikladno ili drugačije. Htjeli su me odgojiti kao svoju. Zapravo su me optužili da njuškam", napisala je potresena žena.

Njeni su je roditelji pokušali ponovo pridobiti govoreći da su bez obzira na sve još uvijek porodica i da DNK to ne mijenja, ali bilo je prekasno. Nije htjela imati ništa s njima jer su joj lagali u lice 28 godina: "Moj život je bio laž. Ne znam šta da radim sada. Moja mama nije moja prava mama i moj tata nije moj pravi tata. Moja braća i sestre nisu moja prava braća i sestre."

Dok je većina korisnika poticala ženu da odvoji malo vremena za razmišljanje o svojim osjećajima, drugi su podijelili svoja iskustva u nadi da će to pomoći. Jedan korisnik je rekao: "Ja sam otkrio da sam usvojen kad mi je bilo 18 i sjećam se tog trenutka kad sam sasvim slučajno u svojoj medicinskoj dokumentaciji pročitao riječi 'je usvojen, porodična historija s očeve strane nepoznata'. Prošlo je 8 godina otad, a i dalje me boli kad se sjetim osjećaja", piše Mirror.

Većina korisnika Reddita joj je savjetovala da se ne zalijeće, iako razumiju da je povrijeđena i da sada preispituje cijelo svoje postojanje. "DNK stvarno nije bitan za odnose, ali ovdje je narušeno povjerenje, sakrivena je istina i tvoja priča, što igra ulogu u formiranju odnosa sa roditeljima", napisano je u jednom komentaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije