Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

2
Radiosarajevo.ba
Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje
Foto: Pexels / Ilustracija / Novac

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac koji se lažno predstavljao na stranici za upoznavanje.

Elizabet Ferguson je bila viši menadžer univerziteta i vodila je uspješan posao, ali je prevarantu koji se predstavljao kao stručnjak za telekomunikacije za samo nekoliko mjeseci 2022. godine predala cijelu svoju ušteđevinu, objavio je Miror.

Ferguson se osjećala usamljeno nakon što je postala udovica poslije 51 godine braka i tri godine nakon smrti supruga pokušala je da upozna nekog muškarca preko stranice za upoznavanje Match.

Uhapšena djevojčica iz Crne Gore: Nabavila sjekire i noževe da nasumično ubija ljude

Uhapšena djevojčica iz Crne Gore: Nabavila sjekire i noževe da nasumično ubija ljude

Muškarac koji se predstavljao kao Kourtney Roy rekao je da ima 68 godina, a pridobio je Elizabetinu pažnju laskanjem, da bi zatim tražio pozajmice, između ostalog i zbog navodne eksplozije na japanskoj naftnoj platformi u Sjevernom moru, gdje je navodno radio, nakon što joj je poslao fotografiju eksplozije, navodeći da se on i njegov kolega nalaze u opasnosti.

Ferguson mu je uplatila oko 250.000 funti (576.780 KM) u kriptovaluti, a posumnjala je da je riječ o prevari kada je Roy poslao poruku da mu je droga podmetnuta u torbu, dok se vraćao avion, i da mu je zbog toga potrebno 20.000 funti (46.140 KM) za advokata.

Ferguson je rekla da je bila u šoku kada je shvatila da je prevarena i da je osećala snažnu krivicu što su njena djeca ostala bez nasljedstva, prenosi Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije