Želite britansko državljanstvo, gledajte Monty Phyton

Radiosarajevo.ba
Želite britansko državljanstvo, gledajte Monty Phyton


Stranci koji žele dobiti britansko državljansvo morat će znati odgovore na pitanja od perioda kamenog doba do konstruktorskih dostignuća Isambarda Kingdoma Brunela i pisanja Roberta Burnsa, javlja Guardian.

Ova pitanja su dio testa kojim britanske vlasti žele smanjiti migraciju na osrtvo.

Novi test je juče objavio ministar za pitanja migracija Mark Harper, koji kaže da je test namijenjen za zamijeni stari koji je pisala Laburistička vlada, u kojem su bila pitanja o vodostaju, kako naći red vožnje ili o korištenju interneta.

"Umjesto da iskorištavaju, ovaj test će ohrabriti ljude da učestvuju u britanskom načinu života", rekao je on.

Znanje o britanskim kompozitorima, piscima, čak i o seriji Monty Phyton dio su testa koji bi se trebao pojaviti u martu. Rezultat od 75 posto tačnih odgovora na 24 pitanja će biti dovoljan za prolaz testa, a bit će otvoren samo za ljude sa odgovarajućim znanjem engleskog jezika.

"Nova knjiga će se fokusirati na ljude i događaje značajne za Britaniju. To uključuje pisce kao što su William Shakespeare i Robert Burns, velike naučnike kao što je Isaac Newton i Alexander Flemming, inžinjere i industrijaliste kao što su Kingdom Brunel i Richard Arkwright, ili političare među kojima su Winston Churchill i Clement Attlee", izjavljeno je iz britanskog Ureda za imigraciju, sigurnost i zakon.

Ljudi koji bi polagali ovaj test morat će učiti po novoj knjizi "Life in the UK" koja je u prodaju od ponedjeljka.

U nastavku pogledajte klip legendarne serije Monty Phyton koji će vas dovesti do suza i naučiti nešto ako želite polagati test



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije